Museum Vaals wint VVV 2009 Innovatieprijs
MUSEUM VAALS, VEEL LEUKER DAN JE DENKT 
Een overweldigend en niet te missen feest van herkenning

Museum Vaals is sinds eind april 2009 een nieuwe trekpleister in het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg, een stukje buitenland in Nederland, slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt. Uw bezoek aan het museum zal beslist onvergetelijk zijn, hetgeen ook blijkt uit het feit dat Museum Vaals de trotse winnaar is van de Innovatieprijs van het VVV Zuid-Limburg.

Groepsbezoek
Het museum presenteert haar tentoonstellingen in de monumentale kloosterkapel vol met  gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze "kleurrijke kijkdoos" wordt  de bezoeker overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige  heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter. Groepen die het museum bezoeken, worden hartelijk ontvangen in het sfeervolle museumcafé. Hier  wordt gepassioneerd en met humor verteld over het ontstaan van de verzameling, het verleden en het  heden van het voormalige klooster en de kloosterkapel. Daarna start de indrukwekkende rondleiding in het museum en door de benedenverdieping van het perfect gerestaureerde klooster dat geheel  ingericht is met schitterend kerk- en kloostermeubilair. Aan het einde van het bezoek krijgen alle bezoekers een uitdraai met informatie over de persoonlijke  naamheilige en de betekenis van hun naam. Uiteraard wordt daarna bezoekers en wordt het gezelschap bij het wegrijden uitgezwaaid.

Groepen die het museum bezoeken, worden hartelijk ontvangen in het sfeervolle museumcafé. Hier wordt enthousiast en met humor verteld over het ontstaan van de verzameling, het verleden en het heden van het voormalige klooster en de kloosterkapel. Daarna start de indrukwekkende rondleiding in het museum en door de benedenverdieping van het gerestaureerde klooster dat geheel ingericht is met kerk- en kloostermeubilair en dienst doet als locatie voor partijen en als trouwlocatie. Aan het einde van het bezoek krijgen alle bezoekers een uitdraai van hun eigen persoonlijke naamheilige en de betekenis van hun naam. Uiteraard wordt aan het einde van het bezoek afscheid genomen van de bezoekers en wordt het gezelschap bij het wegrijden uitgezwaaid. 

Museumcafé “De Zwarte Madonna”
Tegenover het museum staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafé “De Zwarte Madonna”. In deze ruimte, met plaats voor tachtig mensen, waar men zit op antieke bidstoeltjes uit een zusterklooster zijn verder een geweldige bar gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank te bewonderen. De muren zijn geheel volgehangen met oude religieuze prenten en grote kerkbeelden, hetgeen voor velen een feest van herkenning is. Als het weer het toestaat, zit u heerlijk op het ruime terras. Men kan hier genieten van onder andere een kopje koffie of thee met een grote punt luxe Limburgse vlaai, een heerlijke koffietafel of een voordelig driegangen menu.

Het Kloosterpark
Ook in het bijbehorende park en het bos zijn naast de oudste boom van Vaals verschillende oude en moderne heiligenbeelden te zien. Een mooie Maria-kaarsenkapel maakt het kloosterpark compleet. In het bos kan men Kruiswegstaties.


GROEPSPRIJZEN (vanaf 15 personen) 2015
ENTREE + INTRODUCTIE EN RONDLEIDING€ 4,50
2 KOFFIE EN LUXE VLAAI€ 5,00
 
KOFFIETAFEL (met standaard een kroket)
 • KROKET
 • KAAS + VLEESWAREN
 • JAM EN BOTER
 • BRUINBROOD, WITBROOD EN BROODJES
 • KRENTENBOL
 • KOFFIE EN THEE
€ 8,50

KOFFIETAFEL MET KROKET EN SOEP€ 10,50
4 - DRIEGANGEN MENU’S
 • WIENER SCHNITZEL
 • SCHOLFILET
 • KIPSATE
 • LIMBURGS ZUURVLEES
 • SOEP  -  HOOFDGERECHT  -  DESSERT
€ 13,50

RONDRIT ZUID-LIMBURG, VOERSTREEK OF EIFEL
In combinatie met museumbezoek en/of een koffietafel of diner kan één van onze deskundige gidsen uw gezelschap tijdens een rondrit per bus de nodige toelichting verschaffen over de unieke kastelen, monumenten en andere bezienswaardigheden. De route wordt vooraf in overleg samengesteld. Duur in overleg. Prijs slechts € 35,00 per uur per gids. Data zijn op aanvraag en op basis van beschikbaarheid.

Voor touringcarbedrijven hebben wij een speciale prijslijst

Stichting Museum Vaals, kunst met verbeelding
Eschberg 5-7 - 6291 NK Vaals - 043-3060080
info@museumvaals.nl
www.museumvaals.nlwww.dezwartemadonna.nl 
Groepsbezoek

--> Schoolbezoek

Diavoorstelling